1 november, trick or treat

Min Halloween:
 
Som alla säkert vet så är Halloween väldigt stort och populärt i USA. Det kan mäta sig med julafton ungefär. Då Halloween är min favorithögtid efter julafton så har jag alltid drömt om att få fira den i USA, och den här veckan fick jag göra det.
 
Jag har deltagit i en pumpatävling, för det team som skär ut den bästa pumpan. Jag har klätt ut mig till en katt, jag har gått "Bus eller godis" (eller så som de säger här "Trick or treating"), jag har stått vid en lägereld på tomten och delat ut godis. Jag har till och med gått på en riktig Halloween fest på college och druckit alldeles för mycket alkohol. Idag har jag varit bakis och glott på "The Adams family" och "nightmare before Christmas" och ätit godis.
 
Det är svårt att ge er en bild av hur stort Halloween faktiskt är i USA. Men jag kan ge en kortfattad förklaring. Gatorna är så knallfulla av utklädda barn och föräldrar att det är både farligt och mycket svårt att köra bil någon stanns. Utanför alla husen, på trapporna eller på framsidorna står vuxna människor i timmar, utklädda och delar ut godis. Varje familj köper godis för ungefär 700 kronor, så att det ska räcka! Alla pyntar sina hus helt fullt med ljusslingor, spindelväv, döskallar, mystisk rök, stora häxkittlar, enorma pumpor, uppblåsbara spöken, svarta katter och allt vad det är. Jag spenderade mesta tiden av festen jag var på utomhus. Detta för att man knappast kunde röra sig inne i huset då man klämdes mellan den enorma mängden studenter som försökt pressa sig in. Det var ungefär som att pressa in 100 människor i en liten personbil. Och det var ett stort hus. Men oj vilken upplevelse det har varit!
 
 
 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Huuuualigen!!! Tur jag är i Sverige ;)
Men vilken fantastisk upplevelse för dig...

Svar: hahaha jaa ;) ;) Jaa verkligen kul :D
tonewernersson.blogg.se

2015-11-02 @ 11:06:31
Postat av: pappa

😀😀😀😀😀👍👍👍👍💙💙💙💙

2015-11-02 @ 15:00:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: